maanantai 2. marraskuuta 2015

SAPE KOKKAA // KURPITSAKEITTO

Oon kokkaillut täällä tämän vajaan parin kuukauden aikana paljon erilaisia ruokia ja uskaltanut kokeilla sellaisiakin reseptejä mitkä Suomessa ois varmaan jääny testaamatta. Näinkin lyhyessä ajassa oon oppinut paljon ruuan laitosta joten nähtäväksi jää millanen masterchef oon vuoden jälkeen. ;) Monet reseptit mistä olen aiemmin kuvitellut että ne on todella haastavia ovatkin osoittautuneet helpoiksi ja useimmat jopa nopeiksikkin. Ajattelin että ois kiva jakaa myös aina välillä jotain reseptejä tänne blogin puolelle,vinkiksi vaikka muille aupaireille tai kaikille muillekkin (mun sisko ainakin odottaa tätä reseptiä..:D).

En oo tainnut koskaan aiemmin elämäni aikana maistaa esimerkiksi kurpitsaa joten uusia makuelämyksiäkin on tullut koettua. 
Ensimmäistä kertaa ikinä maistoin ja tein itse kurpitsakeittoa.Keiton maku varmaan jakaa mielipiteitä;siitä joko tykkää tai ei tykkää,mutta itse ainakin tykkäsin. Niin muuten tykkäsi myös mun siskokin joka oli äitini kanssa täällä kylästelemässä muutama viikonloppu sitten. :) Täällä Saksassa (tai ainakin meidän asuinalueella) on todella paljon kurpitsoja,enkä tarkoita halloween-kurpitsoja vaan ihan tavallisia ruokiin käytettäviä,totta kai löytyy myös kaiken maailman koristejuttuja mutta oon täällä bongaillut kurpitsoja ylipäätään paaljon enemmän kuin koskaan aiemmin Suomessa.


Ajattelin jakaa tänne reseptin millä itse valmistin keiton ja pahoittelut jo etukäteen että mitään todella tarkkoja määriä en osaa kirjoittaa sillä itse esimerkiksi maustoin keittoa mutu-tuntumalla. Resepti oli jonkun kuuluisan saksalaisen kokin keittokirjasta ja totta kai saksaksi joten senkin vuoksi virheitä saattaa joukosta löytyä useitakin. :D
Itse valmistin keittoa jättimäisen kattilallisen ja resepti oli moninkertaisena mutta tähän laitan ainesosat sen "normaalin" reseptikoon mukaan eli n.4 henkilölle.


Tarvitset :


-600g kurpitsaa,en tiedä miten Suomesta löytyy eri kurpistalajikkeita mutta tähän käy todennäköisesti mikä vaan syötäväksi tarkoitettu ja maku vaihtelee kurpitsalajikkeen mukaan.

-kanaliemi jauhetta (uskoisin että kananliemi kuutio ajaa saman asian?)

-100g kermaa

-100ml kookosmaitoa,itse käytin tavallista maitoa kookosmaidon tilalle ja mielestäni maku on kookos versiossa jollakin tavalla parempi.

-1 tl Currya

-puolikas valkosipulin kynsi

-40g voita

-Maustamiseen :chiliä ja 1/2 vanilijatanko










Valmistus:
Ensimmäinen vaihe on kuoria kurpitsa ja kannattaa olla veitsen kanssa varovainen sillä kuori saattaa olla hyvinkin tiukasti kiinni.

Kuorimisen jälkeen paloittele kurpitsaosioita aina vaan pienemmiksi,mitä pienempiä palasia teet sitä helpompaa keitto on soseuttaa.

Laita kurpitsat kattilaan kanaliemi seoksen kera (kanaliemi+vesi) ja keitä siihen asti kunnes kurpitsat ovat selkästi pehmeämpiä.

Lisää joukkoon kerma ja kookosmaito sekä curryjauhe.

Sekoita sauvasekoittimella koko helahoito soseeksi.

Lisää puolikas vaniljatanko (ohjeessa oli että keittoon lisättäisiin vain tangon kuori mutta lisäsin myös sisällön ja maku oli hyvä) sekä puolikas valkosipulin kynsi joukkoon hautumaan.

Laita kylmä voi sekaan ja mausta suolalla sekä chilillä.

Lopuksi ota vaniljatanko sekä valkosipulin kynsi joukosta pois.


Kaneli voisi olla myös kiva lisä mausteena,itse en löytänyt sitä kaapeista joten sen lisääminen jäi tällä kertaa välistä. 

Voit tehdä keittoon krutonkeja tai ostaa valmis krutonkeja kaupasta,mulla aika oli hieman kortilla joten päädyin paahtamaan tavallista paahtoleipää ja leikkasin sen pieniksi kuutioiksi keiton sekaan. Voin sanoa että oli muuten virhe sillä tietenkin leivät "sulivat" tuonne keittoon ja siitä tuli ihan vauvanruokaa mutta ainakin keitto oli kuvauksellisempi niiden kanssa entä ilman..:D

Onko siellä ruudun toisella puolella ketään kellä kiinnostaisi jonkulaiset reseptit jatkossakin? Ja kertokaa ihmeessä jos päädyitte kokeilemaan tätä reseptiä tai jos tästä versiosta löytyi joku kamala emämunaus,toivotaan että ei. :D

Maukasta maanantaita kaikille!


  -Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti